kijelzővédő fólia

Amit a Xiaomi 12 mobiltelefonról tudni érdemes

A Xiaomi 12 telefon a kínai gyártó legújabb kísérlete arra, hogy helyet szerezzen a mobiltelefonok prémium szegmensében. A Xiaomi technológiája, ára és piaci pozicionálása a Samsung telefonokra épül. A Xiaomi 12 ugyanannyiba kerül, mint a Galaxy S22. Cikkünkből megtudhatod, hogy valóban alternatívát jelent a Xiaomi ezzel a telefonnal a többi prémium kategóriás mobiltelefonnal szemben?

Ismerd meg közelebbről a Xiaomi 12 mobiltelefont

Amennyiben nem vagy kíváncsi a részletekre, akkor a kérdésre rögtön eláruljuk a választ. Igen! A Xiaomi 12 valódi alternatíva a Galaxy S22-vel és más prémium okostelefonokkal szemben. Ez a mobiltelefon ugyanis minőségi kidolgozást, a Snapdragon 8 Gen 1-nek köszönhetően megfelelő teljesítményt és egy masszív, sokoldalú kamerát kínál. A telefont a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 hajtja, amely processzor 2022 tavaszán a legerősebb Android proci a piacon. A Xiaomi a telefont 8 gigabájt RAM-mal látta el. MicroSD kártyával azonban nem bővíthető az okostelefon memóriája.

A Xiaomi sok versenytársat legyőz a gyorstöltés terén, és az akkumulátor élettartama is átlagon felüli, a 4500 mAh-nak köszönhetően.

Van egy hátránya a telefonnak, nem rendelkezik IP-tanúsítvánnyal. A 256 gigabájt belső memóriával rendelkező maximális memória konfiguráció teljesen megfelelő a mindennapi használatra, az igaz, hogy a videójáték rajongóknak ez kevés. De valljuk meg őszintén, tárhely kérdésben, nekik mi az, ami elegendő? Memória bővítésre ennél a telefonnál sajnos nincs lehetőség. Összességében azonban egy masszív, jól átgondolt és megtervezett telefont vehetünk a kezünkbe.

Hogyan néz ki kívülről a Xiaomi 12 mobiltelefon

A Xiaomi 12 6,3 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, amely kiváló minőségű üveg és alumínium házban található. A Xiaomi 12 mobiltelefon méretei kompaktak, 15,3 x 7,0 x 0,8 centiméter, és súlya is alacsony, amely 180 gramm. A korábbi Xiaomi Mi 11 modellhez képest a gyártó a 12-es szériával tovább javított a minőségen. Így a minőség tekintetében a Xiaomi 12 semmivel sem marad el a többi prémium telefon minőségétől. Az illesztéseket szinte észre sem lehet venni, a kopogás teszten is jól teljesített. A telefon méretének megtervezésekor a gyártó ügyelt a funkcionalitásra is. Kis méretének köszönhetően a mobiltelefon kényelmesen elfér a kezünkben is, de a nadrág zsebünkben is komfortosan érzi magát. A meglehetősen kompakt, 6,3 hüvelykes kijelző ideális a médiatartalom megjelenítésére. A 120 Hertz, AMOLED technológiának és a 2400 x 1080 pixeles felbontásnak köszönhetően a videók és fotók gyönyörűen jelennek meg rajta, mert a borotvaéles képernyő garantálja, hogy sokáig élvezhessük a képeinket, videóinkat. A képernyő fényereje is tökéletes ahhoz, hogy a tartalom még tűző napon is jól látható legyen. Ha már külső megjelenésről van szó, akkor nem mehetünk el a telefon védelme mellett. A prémium kategóriás telefonokat különösen óvni, védeni kell. Ehhez válassz kijelzővédő fóliát a ProtectFol webáruházban, ahol a képernyő fóliák széles választéka vár. Viszont a képernyő védelme önmagában nem elegendő, szerezz be hozzá egy menő tokot is.

Negatívumként meg kell említeni, hogy a hátlapon lévő kamera rész meglehetősen messze kilóg a házból, és nincs lekerekítve a széle, ezért könnyen beleakadhat bármely ruhadarabunk. A Xiaomi 12 a telefon hátulján helyezte el a hármas kamerát, amely tényleg olyan mintha egy dobogón lenne a kamera. A 32 megapixeles kamerával izgalmas szelfiket készíthetsz, csak egyre kérünk, hogy a nagy szelfikészítés közben Te ne ess bele egy szakadékba. Amennyiben a fénykép nem elég izgalmas, akkor 24 képkocka/másodperc sebességgel videókat is készíthetsz.

A Xiaomi akkumulátora egy napnál tovább bírta a megpróbáltatásokat, amiknek kitettük. Azt tapasztaltuk, hogy a Samsung S22 nem bírta olyan sokáig töltéssel, mint a Xiaomi 12. Vezeték nélküli töltőt nem tartalmazott a dobozka, amiben a telefont megkaptuk, viszont gyorstöltőt igen, Valljuk be őszintén, manapság már ez is nagy dolog.