omega3

Mire jó az Omega 3?

Munka után nem mindenkinek jut szabadidő és a mókuskerék csak időnként áll meg, ami igénybe veheti szervezetünket. Amikor erőnk fogytán és a feltöltődésre a közeljövőben nem látszik esély, elkezdünk keresgélni a vitaminok, táplálék kiegészítők között. De mit várunk tőlük?

Többféle célunk lehet, ha tápanyagpótlást keresünk. Először is lehet, hogy tisztában vagyunk helytelen táplálkozási szokásaink, egyoldalú étrendünk következményeivel és szeretnénk a rohanó életvitel mellett mellőzött tápanyagok pótlásáról ily módon gondoskodni. Hiszen vannak olyan vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, zsírsavak, amit szervezetünk nem képes magától előállítani. Bevitelük hiánya pedig problémát okozhat, mert szüksége van rájuk szervezetünknek. Az omega-3 zsírsav is ilyen. A szervezetbe juttatás megkönnyítésére készül az omega 3 kapszula, amit akár vitamin webshop oldalakon is beszerezhetünk.

Azt, hogy melyik a legjobb omega 3 kapszula, az összetétel alapján próbálhatjuk meg eldönteni. Az Omega 3 zsírsav tartalmú készítmények ALA, DHA és EPA összetevőket tartalmaznak, nyilván ezek mennyisége összevetendő a napi igénnyel, így értékelhető a kapszula.

Az omega 3 hatása

Természetesen omega 3 ételek fogyasztásával is bevihetjük szervezetünk fontos támogatóját, de az viszonylag nagy tudatosságot kíván a napi étkezések tervezésénél. Az omega 3 felirat az üzletek polcain vásárlóra várakozó árucikkeken is felbukkanhat. Láthatjuk olivaolajon, margarinon, de akár húskészítményeken is felvillanhat csábító összetevőként.

Természetes formában viszont jelen van a zsíros tengeri halakban, a makrélában, a szardíniában, a heringben, vagy a lazacban, ha csak uszonyos barátainkat vesszük számba.

Szervezetünkben az ALA, a DHA és az EPA zsírsavak fontos szerepet játszanak. Jelenléte megmutatkozik a szem, az agy, a szív- és érrendszer működésében, illetve az örökítő sejteket is befolyásolják.

Tanácstalanság esetén kiváló útmutatást adhat a kezelőorvos az omega 3 zsírsavak bevitelét illetően. Segít a készítményválasztásban, elmondja mire jó az omega 3 és az adagolás módjában és mennyiségében is tanácsot adhat.