wows10update

World of Warships 10.10 update

Meleg Norbert írása a Facebookról, az eredeti angol nyelvű bejegyzés itt található: https://worldofwarships.eu/en/news/game-updates/update-01010-superships/

A 10.10 update 2021.11.09-én letöltődik automatikusan, csütörtöktől aktív. Korábban már összefoglaltam a fő változásokat, kis ismétlés, némi véleménnyel fűszerezve.

  1. Ahogy már megszokhattuk, jön az új ranked szezon egy héttel az előző után, de most sikerült a korábbiaktól eltérően minden ligában ugyanúgy T10-es hajókkal játszhatóvá tenni, ami, hát finoman szólva is elveszi a fellépegetés értelmének egy részét. Plusz ugye jön rankedbe hat szuper hajó, a korábban már megismert két csatahajó mellé két cirkó és két DD. És persze ezeknek is lesznek csodálatos, teljesen életidegen szuper képességeik, csak, hogy a játék még elrugaszkodottabbnak érződjön. A ranked eddig sem volt igazán jó kihívás a legtöbb játékosnak, ezekkel a módosításokkal még inkább arra ösztönöznek, hogy csak acél gyűjtésre használjuk a nekünk kényelmes szinten.
  2. Tesztelési célból újra itt van a Fegyverkezési verseny mód, amiről írták, hogy bizony elkötelezettek, hogy a tesztelés után bevezetik a randomban. Remek lesz, amikor a csapatok a buffokért versenyeznek, a korábbi játékmenet egy az egy az egyben kidobásra kerül, tanuljuk újra a játékot. Combat missionökön keresztül megszerezhető lesz a T6-os orosz csatahajó, a Novorossiysk. Ez egy tuningolt Giulio Cesare, mert nincs még elég OP szovjet csatahajó a játékban. A szovjet hordozók kutathatóvá válnak a tech-treeben, a második német BB ág korai hozzáférése folytatódik, reméljük a tokenek is megszerezhetők lesznek a személyes kihívásokon keresztül, így akik szemfülesek az ág grind-jának nagy részét megúszhatják.
  3. A játék texturáin, kinézetén is javítanak, a minta képek valóban lenyűgözőek.
  4. Indul az új klán csata szezon is. A CV-ket kivették, BB-ből csak kettő lehet, és nem lehet egyforma hajó egy csapaton belül.
  5. A tengeralattjáró saga folytatódik. Szerintük a sub-ok nem OP-k, de mégis, úgy néz ki masszív nerf jön rájuk, és tovább bonyolódnak a tulajdonságaik, kétfajta torpedót kapnak, és botrányosan zavaros okokkal és magyarázattal látták el, hogy és miért úgy fognak működni ahogy. Aki eddig megtanult taktikázni a subokkal, vagy ellenük védekezni, kezdheti előlről tanulni. A változások összesége felér azzal, mintha tökélesen újra szabták volna az egész hajóosztály játék mechanikáját. Szerencsére lényegében a kutya sem játszik velük, így nagy hatása nem lesz. Beismerni, hogy hiba volt az egész hajóosztály bevezetése, az továbbra sem opció.
  6. Jönnek a division achivementek, amikben csillagokat gyűjthet mindenki, ha klántagokkal együtt csatázik, és ezért jutalmakat kap. Nincsenek eltúlozva a jutalmak, szóval aki eddig is játszott így az kap majd valami kis extrát, aki meg nem, az ettől nem fog.
  7. Jönnek a Gibraltar (59000 RP) és Tulsa (228000 szén) cirkálók az armoryba. Jó pár hajó kap némi nerfet, és néhány némi buffot, nagyrészt semmi dráma. A hírben mindenki számára máshol elrejtve van 1 nap prémium, szóval kattintsatok rá, és keressétek meg.
  8. A „For Meritorious Service,” Rising, és Blue Lagoon kamók és az India Bravo Terrathree (-10% a hajó csata utáni szervíz költségéből) zászlók többé nem lesznek elérhetők.
  9. Egy héttel a frissítés élesítése után indul az idei hópihe vadászat, ami a tavalyi mélypontnál jobb. T5-6-7 hajól 750 szenet, T8-9 hajók 75 acélt, T10 hajók egy sánta konti értékű tokent keresnek. De ha szeretnéd, 3-ért nagy sánta konti, 5-ért mega sánta kontit húzhatsz, ez utóbbi hajó dobási esélye kb. 8-9x jobb, mint a normálé, tehát esélyek szintjén megéri, de az esély nagy biztonságú realizálásához ki kell húzni 10-20 mega sántát. Szóval ez csak az eventből keveseknek lesz meg.
  10. Jön majd a Black Friday event is, és ismét jön az eskü, hogy „soha nem fogunk T10-es hajót pénzért adni” ígéret látványos szembe köpése, Yoshit lehet majd venni. emelett lesz Saipan, Pommern, Loyang és Dunkerque B. Meg szerencsejáték kétféle Black friday kontival. Senkinek nem javaslom, tavaly borzalmas drop rate-ek voltak, ha valaki valamelyik hajót szeretné, vegye meg azt, a loot boxozást nem azért találták ki, hogy a vevőnek jó legyen. Általában ilyenkor megvehetők az előző évek black flottáiban lévő hajók is, szóval ha valakinek fájdalmasan hiányzik egy massa, vagy Bart, vagy bármelyik másik általában egész jó kis hajó, az készüljön a pénztárca nyitásra.

Még egy dolog, aki steam kliensen keresztül játszik az ne a steam kliensen keresztül, azaz a játékon belül költse a pénzt, ha már muszáj, hanem vásároljon a weboldalon keresztüla prémium shopból, 10-15%-ot is spórolhat. Ha Paypallal fizetsz, válaszd azt, hogy ne a Paypal hanem a kártyakibocsátód váltsa át a devizát, a bankod árfolyama szinte mindig szemmel láthaóan jobb, minta paypal. Van amikor lelkes vagyok egy frissítésnél, hát ez most összeségében nem az.